Saumfarer er  Garnbars helt egne mikrofargeri, hvor lek med fargespekteret blir gjort på garnbaser av høy kvalitet og av bærekraftig opphav. Her kan du finne alt fra tradisjonsrike norske ullgarn, alpakkagarn, mohairgarn og andre lukseriøse garnslag som f.eks silke og jak.

Jeg bruker baser fra Rauma, Hillesvåg ullvarefabrikk og også et knippe andre utsøkte garnkvaliteter med opphav i Peru.

Produksjonen av sistnevnte er sertifisert av den ideelle organisasjonen Textile Exchange med RWS (responsible wool standard) og RAS (responsible alpaca standard). For å få disse sertifiseringene, må produksjonen oppfylle krav om progressive land-og-miljøforhold, og i tillegg ta hensyn til «The Five Freedoms of Animal Welfare).

Dette innebærer at produktene godkjent etter strenge krav til både kvalitet, dyrevelferd, miljøavtrykk og produksjonsforhold.

Malabrigo er et familiedrevet selskap, som holder til i Uruguay og Peru. De er driver med etisk produksjon av garn, hvor høy livskvalitet hos både dyr og arbeidere blir sett på som en ressurs for å oppnå høykvalitet på deres produkter. Det er også et fokus på å gi varige, trygge og rettferdig lønnede arbeidsplasser til mennesker med ferre privilegier. Hyrdingen av dyrene blir utført på tradisjonelt vis, slik at dyr og natur sameksisterer bærekraftig. Selve fargeprosessen har blitt utviklet for å avgi svært lite kjemisk utslipp, og ingrediensene møter Oeko-Tex 100 standard. Les mer om dette progressive, og kreative selskapet på deres nettsider.

Dyrbar - Nytt liv til restegarn. Et gjenbruksprosjekt hvor restenøster blir hespet opp, håndfarget og gjort tilgjengelige for å glede noen på ny. Et miljøvennlig og unikt alternativ til garnentusiasten, kun her hos Garnbar! 25% av overskuddet doneres til dyrevern. Les mer om dette prosjektet under "Dyrbar" i hovedmenyen, og se utvalget her.

Tilbehør

Her finner du maskemarkører, rundpinnesett, strikkepinner og annet morro!

Det nederlandske merket Oh My Pebbles! lager et spennende, innovativt, bærekraftig, miljøvennlig og nyyydelig høykvalitetsprodukt, som bruker 100% resirkulerte fiber i produksjonen. Brukte og ødelagte klær går igjennom en prosess hvor fibrene blir kardet, spunnet og farget på ny. Resultatet er et svært smidig, mykt og vakkert garn som garantert blir en ny favoritt i garnlageret ditt! Garnet er også GRS sertifisert, som vil si at kvalitetskravene til produksjonens prosesser og arbeidsprosesser er nøye kvalitetssikret gjennom kontroller. P.S, navnet kommer av at favorittsauen til eieren av merket heter Pebbles. Du kan også lese masse mer om dette fantastiske merket på deres hjemmesider.

Outlet!

Her dukker det fra tid til annen opp rabatterte og utgående produkter, eksklusivt garn til en veldig gunstig pris.