Raumas beskrivelse av garnet:

Finull er et 2-tråds kardegarn av 100% norsk ull. Det er fyldigere enn Lamull, men likevel et tynt ullgarn. Finull er en av våre store stoltheter med sitt enorme fargekart og lange fartstid. Det er et garn som kan brukes til det meste og gir lette, luftige og varme plagg. Finull egner seg til toving. Garnkvaliteter i 100% ull gir plagg som varmer og puster selv i fuktig tilstand. Dette gjør plaggene ypperlige til tur og aktivitet, så vel som til hverdagsbruk.

Finull produseres på fabrikken vår i vakre Romsdalen. Her karder, tvinner, spinner, vasker, farger og nøster vi garnet av 100% norsk ull. Vi er stolte over å kunne tilby helnorske produkter!

Norsk ull kjennetegnes spesielt ved god slitestyrke, spenst og elastisitet. Spunnet som kardegarn gir ulla den ideelle balanse mellom funksjonalitet og komfort. Resultatet er lette, luftige og bruksvennlige plagg med lang levetid.


Finull


Type: 2-trådet kardegarn
Materiale: 100% Norsk ull
Anbefalt pinne: 2,5-3,5mm
Anbefalt heklenål: 2-3,5mm
Strikkefasthet: 24-26r = 10 cm
Vekt / lengde: 50g er ca 175m
Opphavsland: Norge, Produsert av Rauma og spunnet i Romsdal og håndfarget i Nord-Odal.
Vaskeanvisning: Håndvask, eller ullprogram med lav temperatur. Da garnet er håndfarget kan noe fargeblødning oppstå ved første vask.