fly.silk: håndspunnet og håndfarget garn av cruelty-free silke

Silke er et lukseriøst, sterkt, vakkert og tradisjonsrikt fiber med endeløse gode kvaliteter. Desverre er produksjonen av vanlig silke ikke like fint som resultatet, da den lages av kokongen til møll som fortsatt er i utviklingsstadiet, og derfor må miste livet for det dyrbare fiberet.


fly.silk er laget av kokongen som er igjen etter at møllen er ferdig utviklet og har forlatt redet. Fiberet er ikke like sterkt som tradisjonelle silkeprodukter, men til gjengjeld har det en helt unik tekstur, letthet og absorberingsevne, som fortsatt har massevis av silkens glansfulle kvalitet.


basegarnet er håndspunnet og produsert av en liten familieeid bedrift i Jaipur, som er kjente i sitt lokalsamfunn for sitt initiativ til å ansette underpriviligerte kvinner og gi dem rettferdige og trygge arbeidskontrakter.

Hos Garnbar så farges silken kun med øko-tex sertifiserte, giftfrie fargepigmenterMateriale: 100% Eri peace silk
Anbefalt pinne: 4mm
Anbefalt heklenål: 4mm
Strikkefasthet: 10 x 10 cm = 22 masker x 28 rader strikket på 4mm pinner
Vekt / lengde: 100g er ca 260m
Opphavsland: Produsert i Jaipur, håndfarget i Norge
Vaskeanvisning: Unngå å vaske plagget unødvendig mye, bruk heller metoder som frysevasking, rense overflate med klut, eller lufting.

Håndvask i temperatur på maks 30 grader, kan ikke maskinvaskes eller tørkes i trommel. Tørkes flatt, unngå direkte sollys. Kun vaskemiddel beregnet for ull og silke.
Da garnet er håndfarget kan det være antydning fargeblødning ved første vask.


Rabattkoder gjelder desverre ikke fly.silk

håndfarget cruelty free silke