Raumas beskrivelse av garnet:

Fivel er vår nyeste garnkvalitet. Dette er et 2-tråds kardegarn, spunnet av de fineste fibre fra norske sauer. Garnet er lett spunnet og gir plagg som er myke og luftige. Dette er vårt desidert mykeste ullgarn, som egner seg like godt til strukturer, glattstrikk og mønsterstrikk. Plagg strikket i Fivel blir enda mykere etter vask. Det egner seg også godt til toving.

Garnkvaliteter i 100% ull gir plagg som varmer og puster selv i fuktig tilstand. Dette gjør plaggene ypperlige til tur og aktivitet, så vel som til hverdagsbruk. Norsk ull kjennetegnes spesielt ved god slitestyrke, spenst og elastisitet. Spunnet som kardegarn gir ulla den ideelle balanse mellom funksjonalitet og komfort. Resultatet er lette, luftige og bruksvennlige plagg med lang levetid.

Fivel produseres på fabrikken vår i vakre Romsdalen. Her karder, tvinner, spinner, vasker, farger og nøster vi garnet av 100% norsk ull. Vi er stolte over å kunne tilby helnorske produkter!

Fivel


Materiale: 100% Norsk ull
Anbefalt pinne: 4-5 mm
Anbefalt heklenål: 3-5 mm
Strikkefasthet: 18-16m = 10 cm
Vekt / lengde: 100g er ca 200m
Opphavsland: Norge, Produsert av Rauma og spunnet i Romsdal og håndfarget i Nord-Odal.
Vaskeanvisning: Håndvask, eller ullprogram med lav temperatur. Da garnet er håndfarget kan noe fargeblødning oppstå ved første vask.