Raumas beskrivelse av garnet:

Vamser et 2-tråds kardegarn av 100% norsk ull. Dette er vårt fyldigste ullgarn som gir lettstrikkede plagg og er derfor en bra start for nye strikkere eller for de utålmodige. Plaggene blir myke, varme og fyldige. Vams egner seg godt til toving. Vær oppmerksom på at bleket og svart garn ikke egner seg til toving. Det hender også at ulike farger gir ulike resultater. Garnkvaliteter i 100% ull gir plagg som varmer og puster selv i fuktig tilstand. Dette gjør plaggene ypperlige til tur og aktivitet, så vel som til hverdagsbruk.

Vams produseres på fabrikken vår i vakre Romsdalen. Her karder, tvinner, spinner, vasker, farger og nøster vi garnet av 100% norsk ull. Vi er stolte over å kunne tilby helnorske produkter!

Norsk ull kjennetegnes spesielt ved god slitestyrke, spenst og elastisitet. Spunnet som kardegarn gir ulla den ideelle balanse mellom funksjonalitet og komfort. Resultatet er lette, luftige og bruksvennlige plagg med lang levetid.

Vams


Type: Aran
Materiale: 100% Ull
Anbefalt pinne: 5-6mm
Anbefalt heklenål: 4-6mm
Strikkefasthet: 16-14 m = 10 cm
Vekt / lengde: 100g er ca 166m
Opphavsland: Norge, Produsert av Rauma og spunnet i Romsdal og håndfarget i Nord-Odal.

Vaskeanvisning: Håndvask maks 30 grader, eller ullprogram. Vaskemiddel for ull/silke, tørkes flatt. Da garnet er håndfarget kan det være antydning til fargeblødning ved første vask.